Recensie Biblion

3 augustus 2020

Binnen de talloze recensies van boeken, nemen die van de Nederlandse Bibliotheek Dienst | Biblion een bijzondere plek in. Deze recensies - ook wel aankoopinformatie genoemd - bepalen of en hoeveel boeken er via de bibliotheken verkrijgbaar zijn. Ze zijn een belangrijke beslisfactor voor bibliothecarissen. Dus toen ik gisteren uit nieuwsgierigheid keek in een catalogus van een bibliotheek, zag ik dat mijn boek in bestelling is en er een recensie beschikbaar is.

Dit is 'm:

'Toen redacteur Carolien Hovenier met eierstokkanker geconfronteerd werd, besloot ze notities te maken van alles wat ze van toen af aan meemaakte. Nadat ze die op een later moment nog eens bekeek, kwam ze op het idee deze gids samen te stellen in de verwachting dat dit wel eens erg nuttig zou kunnen zijn voor mensen die met hetzelfde te maken hebben of krijgen. Menig patiënt staat voor kwesties als: een arts kiezen, zorgverzekering, zorg thuis, re-integreren of niet, wilsbeschikking, testament, digitale erfenis. Al bij al vaak een dubbel verdriet boven de ellende waarin men al verzeild is geraakt. Door deze gids kan dit sterk verminderd worden. In deze uitstekende, goed geschreven, handige, goed geordende, verantwoorde publicatie worden zeer veel praktische zaken beschreven, tips gegeven en verwezen naar nuttige websites. Een register zou de toegankelijkheid tot de talloze onderwerpen wellicht vergroot hebben. Naast de vele werken over hulp bij kanker is ook dit een nuttige, vooral overzichtelijke gids voor iedereen die kanker heeft, maar ook voor partner, familie, vrienden en naasten.'

Drs. Ben Daeter

Erg blij mee!

Terug naar overzicht