Uitstel

28 april 2020

Als kankerpatiënt ben je kwetsbaar. Ook voor het nieuwe coronavirus, als je wordt behandeld met chemo en/of immunotherapie. Maar ook doelgerichte medicijnen kunnen je weerstand verminderen. Vraag in dat geval aan je arts of je tot de risicogroep behoort.

Daarnaast worden behandelingen uitgesteld. Bijvoorbeeld omdat je anders te veel risico loopt op infecties zoals corona.. Dat kan veel stress opleveren, en het is dan ook goed als je je arts vraagt of uitstel invloed heeft op je behandeling.

Dat hoeft namelijk niet altijd zo te zijn, zo kun je zien op het webinar van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie. Sommige behandelingen kunnen zonder problemen worden uitgesteld, of er zijn andere behandelingen die ook effectief zijn en een betere keuze gegeven de omstandigheden. Maar hoe check je dat? In Dubbel verdriet is niet nodig - praktische gids voor mensen met kanker lees je meer over medische zaken. Bijvoorbeeld over hoe je online medisch onderzoek kunt doen, om inzicht te krijgen in behandelingen, en hoe je je persoonlijke dossier kunt lezen. Met verklarende woordenlijsten om het medische jargon te begrijpen. Zo kun je samen met je arts bekijken hoe je gezondheid ervoor staat.

Terug naar overzicht